Amb “Capçalera“, la revista del Col·legi de Periodistes de Catalunya, a les mans, llegeixo el reportatge “La nostra part de culpa” on es relata l’acte d’entrega dels premis Vázquez Montalbán. Jordi Évole va recollir-ne un. Només vull reescriure alguna de les paraules que va fer en el seu parlament i amb les que estic totalment d’acord.

“M’agradaria saber què pensaria Vázquez Montalbán del nostre gremi, del periodisme, perquè crec que ens els últims anys no hem estat gaire fins. I jo el primer”. “Durant els anys de bonança, de les vaques grasses, nosaltres també vam voler participar de la festa. La majoria no vam saber, o el que és pitjor, no vam voler veure el que estava passant. I ara, des del nostre púlpit, llancem les culpes als polítics, però nosaltres també vam decidir mirar cap a un altre costat”.

Évole prosegueix. “Moltes vegades només vivim pendents de la declaració del polític de torn, de la contradeclaració de l’altre, del que un i altres es diuen a Twitter… I això no és periodisme. Hem estat massa a prop del poder. I com més a prop de poder som, més ens allunyem del ciutadà”.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s